In Progress

Text position wrong after import

Hi,

when importing a process from bizagi Modeler to Studio, the positions of texts of elements (gateway, connectors, ...) are lost. Seems to be the default position before adapting in Modeler. Is this normal or a bug ?

Maybe I misunderstood how to proceed. How to get in Studion the Process drawing exactly how it as drawnin Modeler ?

More generally, it seems that in Studio the "Edit Process" feature does not use (launch) exactly the bizagi Modeler but some kind of subset that does not have exactly the same behavior of the Modeler. Do you confirm ?

If so, is there a way to make to use Modeler to edit a Process already imported in Studio to work around this kind of problems ?

In advance, thanks for your help.

Regards,

Walter

Comments (6)

photo
1

Dear Walter,

You can export the process from Modeler to Studio with just clicking on "Run Workflow" (http://help.bizagi.com/processmodeler/en/index.html?process_execution.htm), you can edit your process in Studio without any problem. You can follow this article to know how to do it: http://help.bizagi.com/bpmsuite/en/index.html?edit_a_process.htm.

We require screenshots before to export from Modeler and after to import to Studio.

We look forward to hearing from you

photo
1

Dear JUAN,

Thank you for you response. As mentioned in my question, I did export from Modeler and then import in Studio. Yes, we can edit the process in Studio. However, just after importing, the text position for elements like gateway is not the same as in Modeker before export/import ... And worst, in Studio seems that there is no way to move it again ...

Do you see what I mean ?

Walter

photo
1

Dear Walter,

In order to deal with your request, we require a copy of the steps you took which produced the error, and a copy of your BPM file. This information will be treated as strictly confidential and the file will be deleted once it is no longer needed for support purposes. Please upload it to this link: https://bizagi.sharefile.com/r-r68fa2cc723340399

We look forward to hearing from you.

photo
1

Dear Juan,

actually, it's not related to the fact that the process was imported from bizagi Modeler to bizagi Studio. It's seems to be lack of feature in bizagi Studio/Edit Process which is possible in bizagi Model. Take any process in bizagi Studi, go to Edit Process and try to move the text (label) of any gateway or sequence flow. It's impossible. When you click on a label, it's not selected (no selection frame with) like in Modeler.

Image1 : process in Studio/Edit. How to move the label ? It's not selectable, I tried thru edit text menu but still not possible to move, only change the text.

35b0c5a10daedcfb8b7cc157f9122e20

Image 2 : process in Modeler. Easy to move. Click (see selection frame) and move it.

87adcff44f1b42bac01adfdfccf92912

When importing, it's just worst because the import change the positions of the texts (labels) moved in Modele before importing. Image1 is the result after importing the process on image2 ... Try with the .bpm sample before import uploaded at https://bizagi.sharefile.com/r-r68fa2cc723340399 ... but you can reproduce with any process (imported into Studio or from scratch directly in Studio)

Regards,

Walter

photo
1

Dear Walter,

Thank you very much for this information. We have reproduced this issue and we have escalated it. As soon we get news, we will write back

Regards

photo
1

Dear Walter,

Regarding this topic, The modeler of Bizagi Studio does not have this feature. When someone imports a bpm model to this modeler, it will use the default position. Our team is working to implement this feature in a new release.

Best Regards