Solved

My project Doesn't load properly

I opened my project using the new Edition of Bizagi Studio 10.5.0.2039 , the update was completed and the project window opened without any content and there is a start up screen that says initializing . See the attached images.

photo
0

It's an urgent Issue Please respond as soon as possible.

photo
0

I tried to refresh the carousel view and this error appeared :

System.NullReferenceException: Object reference not set to an instance of an object. at BizAgiStudio.FrmMain.btnRefreshCarouselView_Click(Object sender, EventArgs e) at DevComponents.DotNetBar.BaseItem.RaiseClick(eEventSource source) at DevComponents.DotNetBar.BaseItem.InternalMouseUp(MouseEventArgs objArg) at DevComponents.DotNetBar.PopupItem.InternalMouseUp(MouseEventArgs objArg) at DevComponents.DotNetBar.ButtonItem.InternalMouseUp(MouseEventArgs objArg) at DevComponents.DotNetBar.MenuPanel.OnMouseUp(MouseEventArgs e) at System.Windows.Forms.Control.WmMouseUp(Message& m, MouseButtons button, Int32 clicks) at System.Windows.Forms.Control.WndProc(Message& m) at DevComponents.DotNetBar.MenuPanel.WndProc(Message& m) at System.Windows.Forms.NativeWindow.Callback(IntPtr hWnd, Int32 msg, IntPtr wparam, IntPtr lparam)

photo
0

Dear Ahmad,

In order to help you to solve this issue, please tell us if you restart your server after the installation. In addition, if you have updated the project.

Thank you in advance,

Regards

photo
0

Dear Juan Zuluaga,

I've restarted the my pc after the installation was completed , when it was on again I've opened the project using Bizagi Studio and it has been updated.

Regards

photo
0

Dear Juan Zuluaga,

When I attempt to create a new project i receive this error.(see the attached image).

Regards

photo
0

Dear Ahmad,

According to the last post comment, you were trying to create a project with a existing project name. The name is "DefaultBizagiProject". Please, try to create one with another name and share with us the result.

Thank you

photo
0

Dear Juan Zuluaga,

a new project has been created successfully. is there any update on the first issue ?

Regards

photo
0

Dear Ahmad,

Excellent news! Now, please help us with these steps:

  • Can you browse correctly into the new project?
  • Can you verify that the carousel, and so on, work correctly?
  • Finally, please open your project and verify if the result is the same.

Thank you in advance

photo
0

Dear Juan Zuluaga,

I followed the steps you suggested :

  • I Can browse correctly through the project.
  • The carousel and the other components seem to work correctly.
  • The Project seem to work correctly.

(Things seem to be fine for the time being)Can you please explain in details what happened here and how could the project run properly again ?

Regards

photo
0

Dear Ahmad,

After you upgraded your Bizagi, it was necessary to restart the computer. After that, there could be a lost connection with the database or something like that. You project will work without any problem.

We are glad to know that now your project is running perfectly.

Regards