In Progress

'Large' model file size causes Bizagi Studio project error.

During process model development in Bizagi Modeler, after saving file many times and running simulation etc. the file size appears to be abnormally large (898KB). After invoking 'Run Workflow' to convert model to Bizagi Studio project, one of the processes will not display in Modeler from within Studio and gets an error message (Object reference not set to an instance of an object).

I have equivalent (identical) process from older development that I managed to obtain and the file size is only 42KB. When converting to Bizagi Studio everythings works OK and all processes in the project are viewable via Studio Modeler.

I am wondering what happened and why is the one file size so much larger and why it is causing an issue when converting to Bizagi Studio project?

I include the 2 Bizagi Modeler files for basically identical processes where one has a file size of 42KB, and the one in question has a file size of 898KB (in ZIP file).

I also attach the error message generated when trying to open the process model from Studio.

Bizagi Modeler version 3.1.0.026 64bit

Bizagi Studio version 11.0.0.2669 64bit

Comments (3)

photo
1

Dear Tony,

We are going to reproduce this issue using your BPM files. As soon as possible, we will write back.

Regards

photo
1

Dear Tony,

We were able to reproduce it. We have escalated it to our product team. As soon we receive news, we will write back.

Regards

photo
1

Dear Tony,

Our product team will solve and include it in a future release. Please check our release notes at: http://www.bizagi.com/en/release-notes-studio

Best Regards