In Progress

Element order on publish does not work

When publishing my diagrams there is an option to sort the elements based on their appearance in the diagram. This does not work. It orders based on an unknown parameter. See attached jpg.

The diagram as created is shown on the left and when clicking the sort by appearance button they order as shown on the right. While this is a very simple diagram, to illustrate the issue, this is causing a lot of work for me on large diagram as I have to manually check and correct everything.

Comments (10)

photo
1

Dear Anton,

Regarding your question, there is a way to sort your publication. Choose the order in which you wish to publish your diagrams by using the buttons on the right hand side. Once finished, click the Next button.

hmfile_hash_a4d92d66

Please check this article from our help site: http://help.bizagi.com/process-modeler/en/index.html?word_documentation.htm

Best Regards

photo
1

It was not a question, it is a bug. There is the functionality to order according to appearance. This does not work. Telling me that I can change the sequence in which the elements appears does not fix the problem. Have you got any idea how much work it is to manually sort element that is randomly thrown into a list?

photo
1

Dear Anton,

In order to reproduce this issue, please tell us what is your current Modeler version.

We look forward to hearing from you

photo
1

3.1.0.017

64bit

photo
1

Dear Anton,

We were not able to reproduce this issue. We use the option and it sorts correctly. Please upgrade your current version to 3.1.0.0.18 from: https://bizagi.sharefile.com/d-sd2ab1595e1b428ab

Please check the attached image2be5aa0c7a1bee9e4580e01532f7a14e

Regards

photo
1

No it doe NOT work. See the video. See the process elements on the left? They appear B.1, B.2 and B.3, in that order on the diagram. Now look at what happens when I use the sort button on the left.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/9867258/sort.avi

photo
1

Dear Anton,

At the moment to click the hmfile_hash_2746c725 button to order the elements automatically, the order of this sort works according to the way they appear in the diagram

fb185a8ef62315e307f3e35ecfcc4386

Regards

photo
1

I am also trying to Publish to Excel and the button to order the elements automatically does not work. It doesn't even put the Start event at the beginning. This appears to be a bug.

photo
1

The hmfile_hash_2746c725 button to order the elements automatically does not work. The Start event is not at the beginning and it starts for some reason in the middle of the process model.

photo
1

Dear David,

Bear in mind my comment:

At the moment to click the hmfile_hash_2746c725 button to order the elements automatically, the order of this sort works according to the way they appear in the diagram

fb185a8ef62315e307f3e35ecfcc4386

Regards

photo