Not a Problem

Can't connect message flow connectors

I have bizagi v2.6.0.4.

I try to use the message flow connectors to model syncron message flow, but it does not work for me.

I create a task, I connect a message flow connector to it and I can't

connect, link it with any task or message type start event. (Nor in the

same, nor in an other swimlane)

Previously it worked for me, because I have these connectors for

previous processes linked perfectly but since I updated bizagi it

doesn't work.

Thank you for your help!

Best Answer
photo

Dear Levente,

Thank you for your interest in Bizagi and posted feedback.

Please take into account that there were additional validations introduced since version 2.4 to help out when modeling processes compliant to the BPMN 2.0 standard.

For instance, note that an attached event should connect to a task within the same pool through a sequence flow.

But, you may connect your end message event to trigger and interrupt that activity with the attached event:

r7rr

Let us know if you have doubts on what you wish to do so that we can assist you best.

Best regards,

Comments (6)

photo
0

Dear Levente,

Thank you for your interest in Bizagi and posted feedback.

Please take into account that there were additional validations introduced since version 2.4 to help out when modeling processes compliant to the BPMN 2.0 standard.

For instance, note that an attached event should connect to a task within the same pool through a sequence flow.

But, you may connect your end message event to trigger and interrupt that activity with the attached event:

r7rr

Let us know if you have doubts on what you wish to do so that we can assist you best.

Best regards,

photo
0

Dear Daisuke,

Thank you for your answer, that helped me out of my troulbe... in my process the tasks weren't in the same pool.

Wish you all the best,

photo
1

I have a model I have failed to solve the errors after validation, can some one help

photo
1

Dear Godfrey,

Regarding this question, you need to check these articles from our help site in order to understand how connectors work and how gateways need to be connected:

Regards

photo
1

Hi,

I am trying to connect the task and a data store with a connector. While validating the model, its throwing me an error saying - " The connector is not connected".

I am new to bizagi can you please tell me where I am going wrong?

I have attached the image below for your reference

Thanks

Files: err.png
photo
1

Dear Manali,

At the moment to select the data store, it will show some options. You need to select the task option like this:

a8b412bfece5d1601b53342729b18cf8

For further information: http://help.bizagi.com/process-modeler/en/index.html?connectors.htm

Regards

photo