Not a Problem

All selected objects does not move togather

When all elemens are selected the text placed on the arrows after a gateway (tipically YES of NO) do not move togather with the other elements when they are replaced. The texts stay on their place whille you can replace the other and must be moved individually afterwards! I think this is a bug.

Best Answer
photo

Dear Users,

Thank you all for your feedback regarding this subject.

This reported behaviour is considered as a "known issue" in the 2.3.0.5 release. Please find attached a detailed explanation about this, and how to handle these scenarios involved.

This subject will be reviewed for possible improvements for a future release. We appreciate your effort and understanding.

Best regards,

photo
0

Dear Bernadette,

Could you send us the model with this issue to modeler@bizagi.com ?

Best regards,

photo
0

I have actually encountered more strange behaviours. I seem to be having problems only with the data store symbol .The biggest issue is that the name of a data store object disappears on the process map, however the name is retained in the properties. See attached pictures below. In picture 1 you will see that the name does not show in the item, but it is listed in the properties. In picture 2 I have opened the name box in the properties, then exited without making any changes, you will that the name now appears in the item. If you open the attached file, the data store items will probably all be blank, but you will see the all names in the properties. The original problem I had was when I moved the text box from the default position of the data store item and then moved the item, the words in the text box disappeared but the text box had not moved. I could only find the text box by double clicking the data store item and found it when it had not moved from. It wasn’t until later I figured out that I could solve the problem (as described before). Once I got the text to appear again, I could then move it. It was not behind a pool as I stated in the problem blog, I just assumed I couldn’t see the text because it was behind a larger object.

One more thing I did work out is that if you move the text to inside the data store object, the text will move with the data store item. Only problem is that you cannot move the text at all as you cannot select the text on its own because when you click on the text it selects the object and you cannot get the text.

NB: had problems uploading the pictures, hope it worked

photo
0

Dear Bernadette,

As treated by e-mail, please let me know if there is any other issue showing up in your models.

To handle texts when inside a data object, take into account to use first the "Bring text" option to restore the text's default position.

For the data store name not showing up, please upgrade your current version to 2.3.0.5 (this release has this issue solved).

Best regards,